Karnabahar Köfte

Karnabahar sevmeyen kalmasın. Karnabahar sevmeyene sevdirir. Hafif bir o kadar da doyurucu lezzetli mi lezzetli çıtır çıtır ağızda sular akıtan tarif..
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Karnabahar Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg karnabahar
- 2 orta boy patates
- 6 adet bebek havuç
- Gezen tavuk yumurtası
- Zeytinyağı
- Un
- Yumurta
- Yarım ekmek içi yada 1 çay bardağı galeta unu
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Yeşil soğan
- Maydanoz
- Dereotu
- 1 diş sarımsak
Karnabahar Köfte Nasıl Yapılır?
- Patates ve karnabahar10 dakika haşlanır. Soğuyunca ezilir ve içerisine baharatlar eklenir.
- Ardından tuz yumurta ve tüm yeşiller eklenir. Galeta unu yada bayat ekmek içi eklenir.
- Yoğrulup şekil verilip kızgın yağda (ben zeytinyağı kullandım herhangi bir sıvıyağ da olur) kızartılır.
- Havuçlar zeytinyağında çevirerek pişirilir. Afiyet olsun.
Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR