Karnabahar Izgara

Karnabaharı kızartarak tüketmeyi seviyor musunuz? Biraz daha keyif ve lezzet katmaya ne dersiniz?
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Karnabahar Izgara Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Karnabahar Izgara Nasıl Yapılır?
- Karnabaharları bütünlüğünü bozmadan iki parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir.
- Genişçe bir tencerede hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır.
- Suyu süzülerek yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aktarılır.
- Zeytinyağına baharatlar karıştırılır ve karnabaharın üstüne sürülür. Çörekotu serpilir. 200 derece fırında pişirilir.
- Fırından alınan karnabaharın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve çörekotu koyulur. Peynirler eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırında pişirilir. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR