ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ KARNABAHAR IZGARA

Karnabahar Izgara

KARNABAHAR IZGARA

Karnabaharı kızartarak tüketmeyi seviyor musunuz? Biraz daha keyif ve lezzet katmaya ne dersiniz? 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karnabahar Izgara Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Karnabahar Izgara Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharları bütünlüğünü bozmadan iki parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir.
  • Genişçe bir tencerede hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır.
  • Suyu süzülerek yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aktarılır.  
  • Zeytinyağına baharatlar karıştırılır ve karnabaharın üstüne sürülür.  Çörekotu serpilir. 200 derece fırında pişirilir.
  • Fırından alınan karnabaharın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve çörekotu koyulur. Peynirler eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırında pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!