ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ KABAK SANDAL

Kabak Sandal

Kabak Sandal

Hafif ve meze kıvamında fakat doyurucu bir akşam yemeği "kabak sandal"

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

14 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Sandal Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1.5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1.5 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir 🧀
  • 1 adet yumurta 🥚
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz 🧂

Kabak Sandal Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkandıktan sonra ikiye kesiyoruz. Bir kaşık yardımı ile sandal biçiminde olacak şekilde içini çıkarıyoruz.
  • Kabakları önceden kaynatılmış bir tencerede, tuzlayarak yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Derin bir kasede rendelenmiş peynirler, zeytinyağı ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  • Haşlanmış kabakları fırın tepsisine dizip, içlerini karışımımız ile dolduruyoruz.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!