Kabak Sandal

Kabak Sandal
11 Ekim 2021

Hafif ve meze kıvamında fakat doyurucu bir akşam yemeği "kabak sandal"

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Kabak Sandal için

Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1.5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1.5 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir 🧀
  • 1 adet yumurta 🥚
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz 🧂
Kabak Sandal

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları yıkandıktan sonra ikiye kesiyoruz. Bir kaşık yardımı ile sandal biçiminde olacak şekilde içini çıkarıyoruz.
  2. Kabakları önceden kaynatılmış bir tencerede, tuzlayarak yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  3. Derin bir kasede rendelenmiş peynirler, zeytinyağı ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  4. Haşlanmış kabakları fırın tepsisine dizip, içlerini karışımımız ile dolduruyoruz.
  5. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo