Mantarlı Ispanaklı Levrek

Balık kızartmak dışında alternatif isteyenler için lezzetli bir tarif. Özellikle büyük balıklarla çok yakışan sebzeli harç oldukça lezzetli.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Mantarlı Ispanaklı Levrek Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet levrek (ya da büyük balık)
- 1 bağ ıspanak
- 1 paket mantar
- 10 adet arpacık soğan
- 5-6 adet çeri domates
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Tuz
Mantarlı Ispanaklı Levrek Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Levrek kılçıkları temizlenir ve tuzlanarak kenara alınır. Kılçıkların etrafındaki et parçaları sebzeli karışıma eklenmek üzere saklanır.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan tencerede kavrulur. Arpacık soğan, sarımsak eklenir sotelenir. İri doğranmış mantarlar ilave edilir suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Balık etleri (kılçık etrafındaki), Kapya ve yeşil biberler ile bir süre daha sotelenir. Ispanaklar ve çeri domatesler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Levrekler tereyağında kızartılır. Sebzeli karışım servis tabağına alınır. Kızartılan balıklar üzerine yerleştirilir. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR