ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ

Kıymalı Karnabahar Yemeği

Kıymalı Karnabahar yemeği

Bugün yemekte karnabahar yapalım. Önünden bir yoğurt çorbası dilerseniz de üçüncü yemek olarak bulgur pilavı 😋 yanına da bol mevsim salata oh mis gibi menü işte daha ne olsun haydi buyurunuz 👇👇👇

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

8 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  •  1 adet orta boy karnabahar
  •  1 adet kuru soğan
  •  150 gr kıyma
  •  4 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  2 yemek kaşığı salça
  •  3 su bardağı su
  •  2 çay kaşığı tuz

Kıymalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı tavaya koyalım ve güzelce kavuralım. Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp bol su ile yıkadıktan sonra sirkeli suda yarım saat bekletelim.
  • O suda beklerken biz soğanı kavuralım. Kavrulan soğana salçayı ekleyelim kavrulan kıymayı ekleyelim.
  • Karıştırdıktan sonra suyunu süzdüğümüz karnabaharları suyunu ve tuzunu ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapatalım.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte karnabahar yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!