Kıymalı Karnabahar Yemeği

Kıymalı Karnabahar Yemeği
22 Mart 2021

Bugün yemekte karnabahar yapalım. Önünden bir yoğurt çorbası dilerseniz de üçüncü yemek olarak bulgur pilavı 😋 yanına da bol mevsim salata oh mis gibi menü işte daha ne olsun haydi buyurunuz 👇👇👇

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kıymalı Karnabahar Yemeği için

Malzemeler

  •  1 adet orta boy karnabahar
  •  1 adet kuru soğan
  •  150 gr kıyma
  •  4 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  2 yemek kaşığı salça
  •  3 su bardağı su
  •  2 çay kaşığı tuz
Kıymalı Karnabahar Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı tavaya koyalım ve güzelce kavuralım. Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp bol su ile yıkadıktan sonra sirkeli suda yarım saat bekletelim.
  2. O suda beklerken biz soğanı kavuralım. Kavrulan soğana salçayı ekleyelim kavrulan kıymayı ekleyelim.
  3. Karıştırdıktan sonra suyunu süzdüğümüz karnabaharları suyunu ve tuzunu ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapatalım.
  4. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte karnabahar yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo