ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KARNIYARIK

Karnıyarık

KARNIYARIK

Yaz kış demeden severek yiyeceğiniz karnıyarık tarifi.. Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Alternatif olarak pilavlı karnıyarık tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

3 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karnıyarık Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan 
  • 1 kaşık domates salçası 
  • 1 bardak su 

İç Malzeme:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 200 gram kıyma 
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber 
  • 2 adet olgun domates 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Maydanoz

Üzeri için:

  • 2 adet domates
  • 4 adet orta boy yeşil sivri biber
  • 1 kase maydanoz

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını geniş ve derin tavada kızdırın. 
  • 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave ederek kavurun ve doğranmış sarımsakları da koyun Ardından kıymayı koyup suyu çekinceye kadar bekleyin. 
  • Rendelenmiş domatesleri ilave edin. 
  • Tuz ve maydanozun yarısını ilave edip karıştırarak ocaktan alın 
  • Harcı bir kaba alın tavayı pişirim için kullanacağız 
  • Patlıcanların bir tarafından ortasına çizik atıp başka bir tavada kızgın yağda kızartın 
  • Kıymayı pişirdiğiniz tavaya patlıcanları dizin içine kıyma harcınızı koyun, patlıcanın üstünü domates ve biberle süsleyin.
  • 1 bardak salçalı su ve 2 yemek kaşığı yağı karıştırarak tavadaki patlıcanlarınızın üzerine ekleyip 20-30 dakika arası pişirin. 
  • Pişen karnıyarıklarınızı tabağa alınca üstünü kalan maydanozlarla süsleyerek sunumunuzu yapın. AFİYET OLSUN!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!