ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER PORTAKAL REÇELİ

Portakal Reçeli

Portakal Reçeli

Siz de portakallı her şeyi seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Portakallı tatlı tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

11 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 6 tane portakalın kabuğu
  • 1 kilo şeker
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3,5 bardak su
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 tane limon tuzu
  • 1 tane kabuk tarçın

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Portakalları temizleyip kabuklarını soydum. Beyaz kısımlarını acı olmaması için temizledim ve videodaki gibi ipe dizdim.
  • Bir gün suda beklettim ara ara suyunu değiştirdim acısının çıkması için. Sonraki gün 5 kez kaynatıp soğuk su ile değiştirdim.
  • Bu şekilde yaparsanız acı olmaz. Daha sonra tencereye soğuk su portakal suyu şeker kabuk tarçını alıp şeker eriyene kadar kaynattım ve portakal kabuklarını ekledim.
  • Yaklaşık 40 dakika pişirdim. Bu sırada çıkan köpükleri kaşık yardımı ile aldım.
  • Bir kaseye suyundan biraz alıp akışkanlığını kontrol ettim. En son limon suyunu ve tuzunu ekleyip ocaktan aldım.
  • Portakalları bir tabağa alıp ipinden çıkardım. Kavanoza suyu ile birlikte koydum. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!