ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PORTAKALLI KURABİYE

Portakallı Kurabiye

Portakallı kurabiye

@topraktan_mutfaga Selin Öztürk Aydın okuyucumuzdan ağızda harika tat bırakan portakallı kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Vitamin bakımından çok zengin olan portakal, hamur işi ve tatlı tariflerinde sık sık kullanılır. Bağışıklığı güçlendiren ve cilt problemlerine iyi gelen portakalı bu kez kurabiye yapımında kullanıyoruz. Portakallı kurabiye nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız, gelin ev yapımı portakallı kurabiye tarifine göz atalım.

Alternatif olarak nefis elmalı kurabiye veya videolu anlatımıyla pembe glazürlü kalp kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 gr tereyağ (oda sıcaklığı)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
  • Un

Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında olan tereyağını yoğurma kabına alıp içine yoğurt, yumurta ve şekeri ilave edin.
  • Şekeri iyice yedirdiğinizden emin olup portakal suyu, kabartma tozu, ceviz  ve portakal rendesini ilave edin.
  • Karıştırdığınız karışıma unu yavaş yavaş ilave edin.
  • Kulak memesi kıvamına gelen hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak şekil vererek dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!