ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TUZLU KEK

Tuzlu Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 150 gr beyaz peynir
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Susam
  • Çörek otu

Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, ufalanmış beyaz peynir, tuz ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyip mikserle çırpın. Dikdörtgen şekilli bir kek kalıbını fırça ile yağlayıp içine susam ve çörek otu serpin. Kek harcını kalıba yavaşça dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Misafir ağırlarken tuzlu keki, mayasız poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:33

Dere otu tavsiye ederim zeytinde olabilir


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!