Tuzlu kek

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Tuzlu kek tarifi için malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 150 gr beyaz peynir
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Susam
- Çörek otu
Tuzlu kek Nasıl Yapılır
Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, ufalanmış beyaz peynir, tuz ve kıyılmış maydanozu
bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyip mikserle çırpın. Dikdörtgen şekilli
bir kek kalıbını fırça ile yağlayıp içine susam ve çörek otu serpin. Kek harcını kalıba
yavaşça dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis
yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Misafir12.10.2016 17:33:35
Dere otu tavsiye ederim zeytinde olabilir

Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!