ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ TUZLU KEK

Tuzlu kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tuzlu kek tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 150 gr beyaz peynir
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Susam
  • Çörek otu

Tuzlu kek Nasıl Yapılır

Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, ufalanmış beyaz peynir, tuz ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyip mikserle çırpın. Dikdörtgen şekilli bir kek kalıbını fırça ile yağlayıp içine susam ve çörek otu serpin. Kek harcını kalıba yavaşça dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:33:35

Dere otu tavsiye ederim zeytinde olabilir

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.