ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ TAVUKLU LAZANYA SARMA

Tavuklu Lazanya Sarma

TAVUKLU LAZANYA SARMA

Lazanya denilince aklıma ilk Garfield 🐈 gelir. Çocuklar lazanya yediğinde ise garfield'ın ne kadar haklı olduğunu anlıyorum diyor 😂 kıymalı da yapılır, sıra sıra dizerek de yapılır. Biraz uğraştırsa da bu tarif favorimiz. Bir kişi en fazla kac tane yemiş olabilir? Düşünün ki 13 adet yapmıştım, dört kişi 15 dk da tepsi sıfırdı 😋 yapın pişman olmazsınız ( ben hindi ile yaptım, siz istediğiniz et ile yapabilirsiniz)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
118 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Lazanya Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • Lazanya (13-15 adet)
  • 400 gr hindi kıyma (rondodan geçirilerek yapılabilir)
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için:

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2-3 su bardağı süt
  • Karabiber

Domates sos için:

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Lazanya Sarma Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğan rendelenir. Kıyma hâline getirilen hindi/tavuk eklenir ve kavrulur. Rengi değiştiğinde küçük küp doğranmış sebzeler eklenir.
  • Tuz ve karabiber eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Beşamel sos için un tereyağında kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Yavaş yavaş süt ilave edilir ve bu sırada sürekli çırpma teli ile karıştırılır.
  • Kıvamına göre süt ilave edilerek kuru yoğun olmayan bir kıvama getirilir. Karabiber eklenir ve ocaktan alınır.
  • Lazanyalar geniş bir tencerede kaynar suya alınır. (tencerenin büyüklüğüne göre ikişer ikişer yapmanızı tavsiye ederim)
  • Haşlanan lazanya tezgaha alınır ( pişirme kağıdı üstünde yaptım, ıslanınca yapışkan hale geliyor).
  • Lazanyanın üzerine beşamel sos sürülür. Rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Etli harçtan koyulur ve dikkatlice rulo sarılır. (Yeterince haşlanmamış ise lazanya bu aşamada kurulacaktır.)
  • Yağlanmış fırın tepsisine alınır. Tamamı sarıldıktan sonra tepside lazanyaları her yerlerine gelecek şekilde beşamel sos sürülür.
  • 190 derece fırına alınır. Pişmek üzereyken fırından alınır ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Tekrar fırına verilir.
  • Kızarana kadar pişirilir. Domates salçası, tereyağı ve su karıştırılır, kaynatılır.
  • Kıvamı su ilavesiyle ayarlanabilir.(çok akışkan olmamalı) Pişen lazanyalar servis ederken domates sosu gezdirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!