ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ TAVUKLU BOHÇA KEBABI

Tavuklu Bohça Kebabı

Tavuklu Bohça Kebabı

Merhaba bugün tadını çok beğendiğim bir bohça kebabı tarifi bırakıyorum sizlere :) 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

5 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yufka

Beşamel sosu için:

  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Tavuklu Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları doğrayıp sıvıyağ da kavuruyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk göğsünü, patatesleri, havucu, bezelyeleri koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından domatesleri kesip ilave ediyoruz. Salça, tuz ve karabiberi koyup çok az su ilave edip 15 dk pişiriyoruz. Ocaktan alıp ılınmasını bekliyoruz.
  • 1 yufkayı 4 eşit parçaya bölüp derin bir kaseye hamurun bir parçasını yerleştirip içine harcımızı koyuyoruz. Güzelce kapatıp ters çevirip yağladığımız borcama koyuyoruz.
  • Ardından beşamel sosu hazırlıyoruz margarin sıvıyağı bir tavaya koyup unu ilave ediyoruz.
  • Güzelce kokusu çıkınca sütü ilave edip karıştırıp tuzunu da koyuyoruz.
  • Daha sonra borcamdaki hamurların üzerine güzelce yayıyoruz. Ve 180 derecede Beşamel sosu kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra üzerine kaşar peyniri koyup tekrar kızartıyoruz ve kebabımız hazırdır. <3
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!