ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ PİLİÇ TOPKAPI

Piliç Topkapı

PİLİÇ TOPKAPI (KUŞ ÜZÜMLÜ İÇ PİLAVLI)

Harika tarifler için takipte kalın ❤️❤️ Instagram hesabım Cansununmutfag

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

3 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Piliç Topkapı Tarifi İçin malzemeler

Piliç topkapı için:

  • 4 adet tavuk göğsü (inceltilmiş ve dövülmüş)

İç pilav için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet çok büyük olmayan soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay bardağı sıcak su

Tavukların üzerine sürmek için:

  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Piliç Topkapı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kemiği çıkarılmış ve dövülmüş tavuk etlerini tuzlayın.
  • Bir tavada tereyağı ve sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları yakmadan kavurun.
  • Soğan yumuşamaya başladığında suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Kavurma esnasında pirinçleri kırmamaya özen gösterin.
  • Üzerine 1.5 çay bardağı sıcak su ilave edin. Zaten kısa sürede suyunu çekecektir.
  • Tuz ve karabiber serpiştirin. Kuş üzümünü güzelce yıkadıktan sonra pilava ekleyin.
  • Eğer isterseniz bu aşamada tarçın da ekleyebilirsiniz. Pilavı 4 eşit parçaya bölün.
  • Derin bir kaseye tavuklarınızı yerleştirin. Ayırdığınız pilavı da içerisine ekleyerek bohça gibi katlayın.
  • Bütün tavuklara aynı işlemi uyguladıktan sonra tavukları fırına yerleştirin.
  • Fırın kabına 1 su bardağından 2 parmak eksik olacak şekilde su ekleyin.
  • Bir kasede salça ve yoğurdu karıştırın. Tavukların üzerinin güzel pişmesi için fırça yardımıyla sosu üzerine sürün.
  • Tavuklar pişerken ara sıra kontrol etmeyi unutmayın. Kabın içindeki su azalırsa, su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Tavuklar pişer pişmez servise hazırdır. Şimdiden bu nefis yemeği yapacak olanlara afiyetler olsun. Yanına patates püresi çook yakıştı☺️👍🏼
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!