ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ KARACİĞER FAJİTA

Karaciğer Fajita

Karaciğer fajita

Leziz baharatlı karaciğer fajita.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

5 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karaciğer Fajita Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dana ciğer
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz 

Fajita baharatı için:

  • Soya sosu
  • Patates
  • Soğan
  • Maden suyu
  • Nişasta
  • Un
  • Zeytinyağı
  • Tuz 

Karaciğer Fajita Nasıl Yapılır?

  • Ciğerleri jülyen  kesip yıkıyoruz. 25 dk zeytinyağında çeviriyoruz tuz karabiber kimyonla beraber.
  • Başka bir tavada patatesleri soteliyoruz. Fırın tepsisine sotelenen patates ve ciğerleri koyuyoruz.
  • Üzerine biberleri 15 dk 200 derecede pişiriyoruz.
  • Soğan halkası yapımı; Yarım çay bardağı nişasta, yarım çay bardağı un, bir yumurta karıştır.
  • Soğanları parmak kalınlığında kes, birbirinden ayır. Karışıma batırıp galeta ununa kızartıyoruz.
  • Fırından çıkan ciğerin üzerine fajita baharat serpiyoruz ve kıyılmış maydanozu soğan halkasıyla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!