Güveçte Hindi Köfteli Bezelye

Güveçte Hindi Köfteli Bezelye
16 Şubat 2021

Tencere yemekleri vazgeçilmezimiz. Aslında yaz sebzesi olup zamanında dondurulmuş bezelyelerimizi lezzetli bir yemek ile değerlendirelim istedik. Ev halkının çok beğendiği bir tarif sizinle.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güveçte Hindi Köfteli Bezelye için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • Yeterince su
  • Tuz

Köftesi için:

  • 4 diş sarımsak
  • 400 gr tavuk /hindi kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Maydanoz
Güveçte Hindi Köfteli Bezelye

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Tavuk/ hindi eti rondoya alınır. Kuru soğanın yarısı, sarımsak eklenir ve kıyma haline getirilir.
  2. Yumurta, köri, tuz eklenir ve köfte hamuru elde edilir. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
  3. Köfteler tereyağlı tavaya alınır ve yarı pişme noktasına getirilir. Güveç tenceresine kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur.
  4. Küçük doğranmış havuçlar eklenir ve bir süre daha kavrulur. Tatlı biber salçası ve sıcak su eklenir.
  5. Küçük doğranmış patates ve bezelyeler tencereye alınır. Bir süre sebzeler pişirilir.
  6. Tereyağında döndürülen köfteler tencereye aktarılır ve tuz eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Servis ederken üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️
  7. 🧐 Güveç tencerem yok diyorsanız tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz. 
  8. 🧐 Güveçte pişmesi ve köftelerin tereyağında döndürülmesi oldukça lezzetli olmasını sağlıyor.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo