Geleli Kebabı

🐑🍆Geleli kebabı 🤎 Malatya mutfağının son zamanlarda daha çok dikkati çeken, lezzetiyle iştah kabartan yemeği olan Geleli Kebabı Osmanlı'dan günümüze gelen lezzetlerden. Közlenmiş patlıcan, bonfile yada kuzu etiyle beraber domates ve yeşil biber kullanılarak yapılan bu kebabın tadına hayran kalıp tekrar yapmak isteyeceksiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Geleli Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 600-700 gr iri doğranmış kuzu kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kişniş
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
Geleli Kebabı Nasıl Yapılır?
- Etler sıcak tencerede mühürlenir. Hafif su ve sıvıyağ eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
- Sıvıyağ, küp doğranmış sebzeler, domates, soğan ve sarımsak eklenir. Salça su ile karıştırılır ve baharatlar eklenir.
- Baharat eklenmiş salçalı su yemeğe aktarılır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Közlenmiş patlıcanlar tuz ilave edilerek hafif iri doğranır ve tepsiye alınır.
- Pişen etli harç patlıcanların üzerine yayılır. 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir. Eritilmiş tereyağı ve kuru kekik serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
- 🧐 Aslına uygun pişirme önerisi; Biberleri tereyağında kavurup, etleri mangalda yaparsanız elbette çok ama çok daha lezzetli olur.
- Bu şekilde yaparken; kavrulan biberlere, etler ve domates eklenerek kısa süre kısık ateşte pişirilir.
- Ardından közlenmiş patlıcanların üzerine yayılır ve fırına verilir.
- 🧐Tarifin aslında kapta biber kullanılmamaktadır. Ben bu sefer kullanmayı tercih ettim.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR