Ekşili Köfte

Geleneksel tencere yemeklerimizden olur kendisi. Aynı gün de özellikle bir sonraki gün de çok severiz. Sulu köftenin terbiyelisi. Aslında köftesinde eti az bulguru çok olur ama olsun. Afiyetle yiyelim. ❤️
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Ekşili Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 400 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 2 çorba kaşığı ince bulgur (genelde sadece bulgur ile yaparım)
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 yumurta beyazı
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- Su (5-6 bardak, istenilen kıvama göre)
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 limon suyu
- 1 yumurta sarısı
Ekşili Köfte Nasıl Yapılır?
- Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, bulgur, yumurta beyazı, karabiber, kimyon ve tuz ile köfte hamuru iyice yoğurulur.
- Küçük ebatta köfteler hazırlanır ve unlanmış tepsiye alınır. Ünlü tepside saklanarak köfteler iyice unlanır.
- Zeytinyağında küp doğranmış havuçlar sotelenir. Küp doğranmış patatesler ilave edilir ve bir süre daha sotelenir.
- Kıvamına göre yeterli miktarda sıcak su eklenir. Köfteler eklendiğinde unlu olmaları nedeniyle suyu koyulaşacaktır.
- Su iyice kaynayınca unlanmış ve fazla unları silkelenmiş köfteler tencereye aktarılır. (hepsini birden değil azar azar ve tencerenin her yerine gelecek şekilde) köfte ve sebzeler piştiğinde terbiyesi koyulur.
- Yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısı karıştırılır. Yemeğin suyundan bir miktar aktarılır ve açılır.
- Bir taraftan tencere karıştırılırken terbiye tencereye aktarılır. 1-2 dk içinde Ocak kapatılır. Doğranmış maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR