ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ TEL ŞEHRİYELİ YOĞURTLU TERBİYELİ ÇORBA

Tel Şehriyeli Yoğurtlu Terbiyeli Çorba

TEL ŞEHRİYELİ YOĞURTLU TERBİYELİ ÇORBA

Tam kış ayları, mevsim geçişlerinde ve corona döneminde iyi gidecek bağışıklık güçlendiren kuzu İlikli kemik sulu bir çorba tarifi paylaşacağım sizlerle. Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde grip ve nezle gibi durumların önüne geçmede ve mikroplara savaş açmada en güçlü silahlardan birisidir ilikli kemik suları. Kemik suyu tam bir kolajen kaynağı. Bu nedenle özellikte cildimizdeki yaşlanma belirtilerini yavaşlatmak için çok faydalı. Ciltte gözle görülen yaşlanma genellikle kolajen azalmasından kaynaklanıyor.

Okurlarımızdan gelen çeşmi nigar çorbası ve Bolu usulü patates çorbası tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Ceydass.kitchen Sizlere deneyip beğendiğim bazen kalorili,bazende Sağlıklı tarifler paylaşacağım
5 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tel Şehriyeli Yoğurtlu Terbiyeli Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 210ml  kuzu ilikli kemik suyu
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu

Yağı için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber 

Tel Şehriyeli Yoğurtlu Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile tel şehriyeyi biraz kavuralım daha sonra unu ekleyip biraz daha kavurmaya devam edelim.
  • Sonra ilik kemik suyunu ilave edelim. Ardından 4-5 bardak sıcak suyu ilave edelim.
  • Kaynamaya bırakalım Ocakta ,o sırada yoğurt yumurta sarsı ve limon suyunu bir kasede karıştıralım.
  • Çorba suyu kaynadıktan sonra temperleme (yavaş yavaş çorba suyunu yoğurtlu karışıma ekleyin) işleminden sonra çorba suyunun içine ilave edin.
  • Ardından 2 yemek kaşığı tereyağı nane ve pul biberi biraz ocakta  kızdırdıktan sonra çorbanın içine ilave edin.
  • Tuzu en son ocağı kapattıktan sonra atın yoğurdun kesilmesini önlersiniz. AFİYET OLSUN. 😋
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!