ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI

Bolu Usulü Patates Çorbası

Terbiyeli patates çorbası|| Bolu usulü patates çorbası

Bildiğiniz bütün patates çorbası tariflerini unutun bir de bunu deneyin. 😋 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

5 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Birkaç damla limon
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Pul biber

Bolu Usulü Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • 10 dakika kadar sonra suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Diğer yanda terbiyesi için, yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz.
  • Çorbamız kaynayınca terbiyesini ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyip servis edebiliriz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!