Ispanak Kökü Çorbası

Ispanak yaptığımızda köklerini; içmesi ferah, mayhoş ve lezzetli bir çorbaya dönüştürmek mümkün. Hem mutfakta ziyan olmamış hem de ferah bir çorba yapmış oluyoruz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Ispanak Kökü Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- Ispanak kökleri
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4-5 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- ½ limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Tuz
- Pul biber
- Nane
Ispanak Kökü Çorbası Nasıl Yapılır?
- Ispanak kökleri ve soğan ince doğranır. Tencerede sıvıyağ ve tereyağında kavrulur. Su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir.
- Yoğurt, un, yumurta sarısı, limon, sirke, tuz, pul biber ve nane karıştırılır. Pişen çorbaya ilave edilir. Çorba 1-2 dakika daha kaynatılır.
- İçine ince rendelenmiş havuç ilave edilebilir. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR