Ispanak Kökü Çorbası

Ispanak Kökü Çorbası
28 Aralık 2020

Ispanak yaptığımızda köklerini; içmesi ferah, mayhoş ve lezzetli bir çorbaya dönüştürmek mümkün. Hem mutfakta ziyan olmamış hem de ferah bir çorba yapmış oluyoruz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanak Kökü Çorbası için

Malzemeler

  • Ispanak kökleri
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • ½ limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane
Ispanak Kökü Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Ispanak kökleri ve soğan ince doğranır. Tencerede sıvıyağ ve tereyağında kavrulur. Su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. 
  2. Yoğurt, un, yumurta sarısı, limon, sirke, tuz, pul biber ve nane karıştırılır. Pişen çorbaya ilave edilir. Çorba 1-2 dakika daha kaynatılır.
  3. İçine ince rendelenmiş havuç ilave edilebilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo