ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ ISPANAK KÖKÜ ÇORBASI

Ispanak Kökü Çorbası

ISPANAK KÖKÜ ÇORBASI

Ispanak yaptığımızda köklerini; içmesi ferah, mayhoş ve lezzetli bir çorbaya dönüştürmek mümkün. Hem mutfakta ziyan olmamış hem de ferah bir çorba yapmış oluyoruz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanak Kökü Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Ispanak kökleri
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • ½ limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane

Ispanak Kökü Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Ispanak kökleri ve soğan ince doğranır. Tencerede sıvıyağ ve tereyağında kavrulur. Su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. 
  • Yoğurt, un, yumurta sarısı, limon, sirke, tuz, pul biber ve nane karıştırılır. Pişen çorbaya ilave edilir. Çorba 1-2 dakika daha kaynatılır.
  • İçine ince rendelenmiş havuç ilave edilebilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!