ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI KABAK SEPETİ

Zeytinyağlı Kabak Sepeti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Kabak Sepeti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 6 iri kabak
  • 2-3 soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 dal dereotu

Zeytinyağlı Kabak Sepeti Nasıl Yapılır?

  • Kabakları temizleyip yıkayın. 5 kabağı ince şeritler halinde uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Kalan kabağı halkalar halinde dilimleyin. Pirinci yıkayıp süzün.
  • Soğanları kıyıp zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  • Nane, dolma baharı, tuz, karabiber, tozşeker ve 1 bardak suyu ekleyip harmanlayın. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
  • Ateşten alıp kapağı kapalı olarak ılınıncaya kadar bekletin.
  • Kabak şeritlerini kendi etrafında sararak rulo haline getirin. Halka şeklindeki kabak dilimlerini tencereye dizin.
  • Her birinin üzerine birer kabak rulosunu dik olarak yerleştirin. İçlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun. Açılmaması için kürdanla sabitleyin.
  • Kalan su ile limon suyunu karıştırıp kabak sepetlerinin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
  • Ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Kabak sepetlerini servis tabağına dzin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, hafif ve lezzetli zeytinyağlı kabak tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!