Zeytinyağlı İncir Dolması

Zeytinyağlı İncir Dolması
29 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı İncir Dolması için

Malzemeler

  • 500 g kuru incir
  • 100 g pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir tutam tarçın
  • Yenibahar
  • Karabiber 
  • Tuz
  • Limon 
Zeytinyağlı İncir Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede suyu kaynatın. İncirleri içine atın, çok fazla yumuşamadan çıkarıp soğumaları için bekletin.
  2. Başka bir tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık ve diğer tüm baharatları ilave edin, suyunu da ekleyip pişirin.
  3. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alıp bir süre dinlendirin. 
  4. İncirlerin alt tarafından çok hafif bir kesik atın ve pirinçleri içine doldurun.
  5. Hazırladığınız incir dolmalarını servis tabağına dizin ve soğuk limon ile servis edin.

    Nefis kuru incir dolması tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo