ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI İNCİR DOLMASI

Zeytinyağlı incir dolması

Zeytinyağlı incir dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı incir dolması tarifi için malzemeler

  • 500 g kuru incir
  • 100 g pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir tutam tarçın
  • Yenibahar
  • Karabiber 
  • Tuz
  • Limon 

Zeytinyağlı incir dolması Nasıl Yapılır

Özel günleriniz için harika zeytinyağlı incir dolması tarifi
  • Bir tencerede suyu kaynatın. İncirleri içine atın, çok fazla yumuşamadan çıkarıp soğumaları için bekletin.
  • Başka bir tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık ve diğer tüm baharatları ilave edin, suyunu da ekleyip pişirin. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alıp bir süre dinlendirin. 
  • İncirlerin alt tarafından çok hafif bir kesik atın ve pirinçleri içine doldurun. Hazırladığınız incir dolmalarını servis tabağına dizin ve soğuk limon ile servis edin.

    Nefis kuru incir dolması tarifi için tıklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.