ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI İNCİR DOLMASI

Zeytinyağlı İncir Dolması

Zeytinyağlı incir dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı İncir Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuru incir
  • 100 g pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir tutam tarçın
  • Yenibahar
  • Karabiber 
  • Tuz
  • Limon 

Zeytinyağlı İncir Dolması Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede suyu kaynatın. İncirleri içine atın, çok fazla yumuşamadan çıkarıp soğumaları için bekletin.
  • Başka bir tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık ve diğer tüm baharatları ilave edin, suyunu da ekleyip pişirin.
  • Pirinçler suyunu çekince ocaktan alıp bir süre dinlendirin. 
  • İncirlerin alt tarafından çok hafif bir kesik atın ve pirinçleri içine doldurun.
  • Hazırladığınız incir dolmalarını servis tabağına dizin ve soğuk limon ile servis edin.

    Nefis kuru incir dolması tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!