ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ KURU İNCİR DOLMASI

Kuru İncir Dolması

Kuru incir dolması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru İncir Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 30 kuru incir
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 200 g kıyma
  • 1 domates
  • 1 yeşil elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay fincanı su ya da sebze suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Kuru İncir Dolması Nasıl Yapılır?

  • İncirleri yıkayıp derin bir kaba alın. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşamaları için 10-15 dakika bekletin.
  • Zeytinyağını bir tencereye alın ve hafif ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  • Dolmalık fıstığı ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Karabiber ve tuz ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • İncirlerin suyunu iyice süzüp içlerini açın ve hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Domates ve elmayı yarım ay şeklinde dilimleyin.
  • Yayvan bir tencerenin tabanına domates ve elma dilimlerini yerleştirin.
  • Üzerine doldurduğunuz kuru incirleri dizin ve tereyağı ile suyunu ekleyerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak kıymalı kabak dolmasını da deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!