ZEYTİNYAĞLI EGE OTLARI

1 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Ege otları tarifi için malzemeler
  • 100 gr ebegümeci
  • 100 gr hindiba
  • 100 gr sütlüce
  • 100 gr kaldirek
  • 40 gr havuç
  • 50 gr domates
  • 20 gr soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 20 ml zeytinyağı
  • 10 gr pirinç
  • 40 ml portakal suyu
  • Tuz
Zeytinyağlı Ege otları hazırlanışı

Ebegümecini ayıklayıp temizleyin. Soğanı bir tencerede zeytinyağında soteleyin. Sarımsak, rendelenmiş havuç ve pirinci ilave edip karıştırın. Ebegümeci, doğranmış domates ve portakal suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Hindibayı orta boy bir tencerede bir miktar suyla yüzde 70 oranında haşlayıp soğutun. Servis tabağında zeytinyağı, doğranmış bir dişsarımsak ve tuzla tatlandırıp servis yapın.

Sütlüceyi bir tencerede suyla haşlayın. 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve tuzla tatlandırın. Aynı işlemi kaldirek otu içinde yapın ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!