ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI EGE OTLARI

Zeytinyağlı Ege Otları

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Ege Otları Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr ebegümeci
  • 100 gr hindiba
  • 100 gr sütlüce
  • 100 gr kaldirek
  • 40 gr havuç
  • 50 gr domates
  • 20 gr soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 20 ml zeytinyağı
  • 10 gr pirinç
  • 40 ml portakal suyu
  • Tuz

Zeytinyağlı Ege Otları Nasıl Yapılır?

  • Ebegümecini ayıklayıp temizleyin. Soğanı bir tencerede zeytinyağında soteleyin. Sarımsak, rendelenmiş havuç ve pirinci ilave edip karıştırın.
  • Ebegümeci, doğranmış domates ve portakal suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Soğuyunca servis yapın.
  • Hindibayı orta boy bir tencerede bir miktar suyla yüzde 70 oranında haşlayıp soğutun. Servis tabağında zeytinyağı, doğranmış bir dişsarımsak ve tuzla tatlandırıp servis yapın.
  • Sütlüceyi bir tencerede suyla haşlayın. 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve tuzla tatlandırın. Aynı işlemi kaldirek otu içinde yapın ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!