ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KARIŞIK EGE OTLARI KAVURMASI

Karışık Ege Otları Kavurması

Karışık ege otları kavurması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karışık Ege Otları Kavurması Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kuru soğan
  • 1 demet ısırgan ot
  • 1 demet ebegümeci
  • 1 demet ıspanak
  • 1 demet hardal otu
  • 1 demet tilkişen
  • Kurutulmuş kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz-Karabiber

Servis için

  • Sarımsaklı yoğurt

Karışık Ege Otları Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. İri doğradığınız kurutulmuş acı biberi ekleyip hafif kızartın. Önceden yıkayıp doğradığınız otları ilave edin ve orta ateşte pişene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp ılındıktan sonra servis tabağına aktarın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!