ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI BAKLA EZMESİ

Zeytinyağlı bakla ezmesi

Zeytinyağlı bakla ezmesi

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı bakla ezmesi tarifi için malzemeler

  • 500 g taze bakla içi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, kimyon
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Kavrulmuş dolmalık fıstık

Zeytinyağlı bakla ezmesi Nasıl Yapılır

  • Taze baklaları haşladıktan sonra dış kabuğunu soyun ve rondoya alın. Ezilmiş sarımsağı ekleyip hafifçe karıştırın. Daha sonra tahini, limon suyunu, tuzu, kimyonu ve zeytinyağını ilave edin. Tekrar rondodan geçirin (Kıvamı yoğun olursa ılık su ekleyebilirsiniz). Hazırladığınız ezmeyi servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstıkları, pul biberi ve kıyılmış maydanozu serpin ve zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.