ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR SUSAMLI TAZE FASULYE

Susamlı taze fasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Susamlı taze fasulye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 g taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 4~5 bebek havuç
  • 1 chili biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 baş sarımsak

Susamlı taze fasulye Nasıl Yapılır

Fasulyelerin uç kısımlarını bıçak ile alın. Tuz eklediğiniz kaynar suya atarak 5 dakika haşlayın. Sudan alıp süzdüğünüz fasulyeleri buzlu su dolu bir kaseye alın ve 15 dakika bekletin. Susamları yağsız tavada altın rengi olana kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Geniş bir tavaya tereyağını ekleyin. Fasulye, bebek havuç, soya sosunu, karabiber, pulbiber ve kavurduğunuz susamları da ekleyerek 25-30 dakika daha pişirin. Bir baş sarımsağı ortadan ikiye kesip ızgarada hafif pişirin. Yemeğin yanına iki iri parça olarak koyarak servis yapın.

Taze fasulyeyi satın alırken bir tane kırın ve çıtır olmasına dikkat edin. Eğer kırıldığında fasulyede esneme varsa veya kırılmıyorsa bu taze olmadığını gösterir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.