ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ SOSLU HAVUÇ

Soslu Havuç

Havuçla yapabileceğiniz farklı lezzetler arıyorsanız, havuçlu tarifler sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soslu Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 5 havuç
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Soslu Havuç Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Havuçları ekleyip 2 dakika soteleyin. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp servis tabağına dizin.
  • Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tavayı ocaktan alarak limon suyu, sirke, toz şeker, tuz, karabiber ekleyin.
  • İyice karıştırıp havuçların üzerine gezdirin ve maydanoz serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!