Patlıcanlı Mantar Dolma

Patlıcanlı Mantar Dolma
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Patlıcanlı Mantar Dolma için

Malzemeler

  • 15 büyük kültür mantarı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük patlıcan
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 3~4 kurutulmuş domates
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1’er tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • maydanoz
  • taze soğan
  • Tuz
  • karabiber
Patlıcanlı Mantar Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanı yıkayıp kurulayın ve bir kaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
  2. Biberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesleri yumuşamaları için 10 dakika kadar zeytinyağlı suda bekletin. Süzüp zar şeklinde kesin.
  3. Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  4. Her mantarı fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar çevirerek pişirin.
  5. İnce kıyılmış yeşillikler, patlıcan ezmesi, sirke, tuz, karabiber, kalan zeytinyağı, küp şeklinde kesilmiş domatesler ve biberleri bir kapta karıştırın.
  6. Patlıcanlı karışımdan birer tatlı kaşığı kadarını alıp mantarların içine paylaştırın. Soğuk servis yapın.

Dilerseniz bu tarifin farklı bir versiyonu olan, sebzeli mantar dolmasını da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo