ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR PATLICANLI MANTAR DOLMA

Patlıcanlı mantar dolma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı mantar dolma tarifi için malzemeler

  • 15 büyük kültür mantarı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük patlıcan
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 3~4 kurutulmuş domates
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1’er tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • maydanoz
  • taze soğan
  • Tuz
  • karabiber

Patlıcanlı mantar dolma Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Patlıcanı yıkayıp kurulayın ve bir kaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.

Biberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesleri yumuşamaları için 10 dakika kadar zeytinyağlı suda bekletin. Süzüp zar şeklinde kesin.

Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her mantarı fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar çevirerek pişirin.

İnce kıyılmış yeşillikler, patlıcan ezmesi, sirke, tuz, karabiber, kalan zeytinyağı, küp şeklinde kesilmiş domatesler ve biberleri bir kapta karıştırın.

Patlıcanlı karışımdan birer tatlı kaşığı kadarını alıp mantarların içine paylaştırın. Soğuk servis yapın.

Dilerseniz bu tarifin farklı bir versiyonu olan, sebzeli mantar dolmasını da deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.