ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ PATLICANLI MANTAR DOLMA

Patlıcanlı Mantar Dolma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Mantar Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 15 büyük kültür mantarı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük patlıcan
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 3~4 kurutulmuş domates
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1’er tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • maydanoz
  • taze soğan
  • Tuz
  • karabiber

Patlıcanlı Mantar Dolma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı yıkayıp kurulayın ve bir kaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
  • Biberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesleri yumuşamaları için 10 dakika kadar zeytinyağlı suda bekletin. Süzüp zar şeklinde kesin.
  • Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Her mantarı fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar çevirerek pişirin.
  • İnce kıyılmış yeşillikler, patlıcan ezmesi, sirke, tuz, karabiber, kalan zeytinyağı, küp şeklinde kesilmiş domatesler ve biberleri bir kapta karıştırın.
  • Patlıcanlı karışımdan birer tatlı kaşığı kadarını alıp mantarların içine paylaştırın. Soğuk servis yapın.

Dilerseniz bu tarifin farklı bir versiyonu olan, sebzeli mantar dolmasını da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!