ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ NARENCİYE KABUKLU VE ÇAM FISTIKLI ENGİNAR

Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 temizlenmiş enginar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 50 gr çam fıstığı
  • Tuz

Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş enginarları dörde bölüp kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın.
  • Zeytinyağının yarısını tavaya alıp soğan ve sarımsakları kısık ateşte 1 dakika kavurun. Enginarları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tuzla tatlandırın. İnce rendelenmiş narenciye kabuklarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Kalan zeytinyağını başka bir tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Yemeğin üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!