Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15798 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1461 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7492 Tarif
Salata ve Meze
1563 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10728 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Bulgurlu Biber Dolması
Erzincan Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şipşak Patatesli Yumuşak Poğaça Tarifi
3 Malzemeli Ev Yapımı Çikolata Dilimleri
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
1 Kişilik Krep Tarifi
Hazır Yufkadan Kıymalı Gül Böreği Tarifi
6 Aralık Masterchef Türkiye 2025 Şampiyonu Kim Oldu?
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
Ev Yapımı Kestane Şekeri Yaparken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
Milföyle Yapılan 10 Tatlı Tarifi
8 Aralık Masterchef All Star İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Bazlamanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar için
Malzemeler
6 temizlenmiş enginar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 soğan
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
50 gr çam fıstığı
Tuz
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar
Nasıl Yapılır
Temizlenmiş enginarları dörde bölüp kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın.
Zeytinyağının yarısını tavaya alıp soğan ve sarımsakları kısık ateşte 1 dakika kavurun. Enginarları ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuzla tatlandırın. İnce rendelenmiş narenciye kabuklarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
Kalan zeytinyağını başka bir tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Yemeğin üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Pratik Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Vejetaryen Yemekleri
Sebze Tarifleri
Öğle Yemeği
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Zeytinyağlılar
45 Dakika
Portakallı Pırasa Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
45 Dakika
Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
45 Dakika
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
40 Dakika
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
40 Dakika
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
50 Dakika
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.