Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar

Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar için

Malzemeler

  • 6 temizlenmiş enginar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 50 gr çam fıstığı
  • Tuz
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Temizlenmiş enginarları dörde bölüp kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın.
  2. Zeytinyağının yarısını tavaya alıp soğan ve sarımsakları kısık ateşte 1 dakika kavurun. Enginarları ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Tuzla tatlandırın. İnce rendelenmiş narenciye kabuklarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  4. Kalan zeytinyağını başka bir tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Yemeğin üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo