ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ NANELİ BEZELYE PÜRESİ

Naneli Bezelye Püresi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Naneli Bezelye Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr iç bezelye
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam tarçın
  • 3-4 dal nane
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz

Naneli Bezelye Püresi Nasıl Yapılır?

  • İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin.
  • 2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın.
  • Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Püreyi servis tabağına çıkarın. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin. Bezelye ve taze nane ile süsleyin.
  • Naneli bezelye püresini, patlıcan oturtma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!