ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ MOR LAHANALI HAMSİ SARMA

Mor Lahanalı Hamsi Sarma

Mor lahanalı hamsi sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mor Lahanalı Hamsi Sarma Tarifi İçin malzemeler

  •  Mor lahana (Yaprakları ince ve gevşek)
  • 200 g hamsi (Kılçığı çıkarılmış)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • Bir avuç çam fıstığı
  • Bir yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Mor Lahanalı Hamsi Sarma Nasıl Yapılır?

  • Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  • İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun.
  • En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın.
  • Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve bütün olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın.
  • Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın.
  • Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz'in meşhur lezzeti olan hamsi buğulama tarifine de göz atabilirsiniz


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!