ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR MOR LAHANALI HAMSİ SARMA

> MOR LAHANALI HAMSİ SARMA
Mor lahanalı hamsi sarma
4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mor lahanalı hamsi sarma tarifi için malzemeler
  •  Mor lahana (Yaprakları ince ve gevşek)
  • 200 g hamsi (Kılçığı çıkarılmış)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • Bir avuç çam fıstığı
  • Bir yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
Mor lahanalı hamsi sarma Nasıl Yapılır

  • Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın. İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun. En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın.
  • Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve bütün olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın. Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın. Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.