ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ LABADA SARMA

Labada Sarma

Diğer isimleri evelik ve develik olan labada, karabuğdaygiller familyasından bir bitki. Dere kenarlarında ve sulak çayırlarda kendiliğinden yetişir. Kuzukulağının yakın akrabası labadanın ülkemizde yetişen 25 çeşidi var. Mayıs ile Ağustos ayları arasında yetişir. Yaprakları taze olarak yenilen labadanın kökünden ilaç yapımında faydalanılır. Yapraklarında fosfor-demir bileşimi, köklerinde ise nişasta, şeker ve reçine türevleri bulunur. Yapraklarıyla salata yapımının yanı sıra Anadolu’nun bazı yörelerinde sebze yemekleri de yapılır. Kanı ve bağırsakları temizleyici özelliği bulunan labada iştah açıcı özelliğe de sahip. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Labada Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg labada
  • 400 gr koyun kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • ¼ demet maydanoz
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber

Labada Sarma Nasıl Yapılır?

  • Labada yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. İç harcı için, soğanı ince kıyın.
  • Kıyma, pirinç, tereyağı, soğan, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız harçtan, birer parça alarak labada yapraklarının içine yerleştirin. Rulo şeklinde sarın.
  • Geniş bir tencerenin zeminine labada yaprakları yayın. Hazırladığınız sarmaları tencereye yerleştirin.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin. Yoğurtla birlikte sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!