Labada Sarma

Labada Sarma
18 Eylül 2020

Diğer isimleri evelik ve develik olan labada, karabuğdaygiller familyasından bir bitki. Dere kenarlarında ve sulak çayırlarda kendiliğinden yetişir. Kuzukulağının yakın akrabası labadanın ülkemizde yetişen 25 çeşidi var. Mayıs ile Ağustos ayları arasında yetişir. Yaprakları taze olarak yenilen labadanın kökünden ilaç yapımında faydalanılır. Yapraklarında fosfor-demir bileşimi, köklerinde ise nişasta, şeker ve reçine türevleri bulunur. Yapraklarıyla salata yapımının yanı sıra Anadolu’nun bazı yörelerinde sebze yemekleri de yapılır. Kanı ve bağırsakları temizleyici özelliği bulunan labada iştah açıcı özelliğe de sahip. 

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Labada Sarma için

Malzemeler

  • 1 kg labada
  • 400 gr koyun kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • ¼ demet maydanoz
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
Labada Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Labada yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. İç harcı için, soğanı ince kıyın.
  2. Kıyma, pirinç, tereyağı, soğan, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
  3. Hazırladığınız harçtan, birer parça alarak labada yapraklarının içine yerleştirin. Rulo şeklinde sarın.
  4. Geniş bir tencerenin zeminine labada yaprakları yayın. Hazırladığınız sarmaları tencereye yerleştirin.
  5. Üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin. Yoğurtla birlikte sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo