ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ KESTANELİ LAHANA SARMASI

Kestaneli Lahana Sarması

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Lahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 beyaz lahana
  • 500 gr kestane
  • 4 soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr sarı üzüm
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Kestaneli Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

  • Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Önceden suda beklettiğiniz pirinçleri ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  • Diri kalacak şekilde haşlayıp doğranmış kestaneleri ilave edin. Fıstık, üzümler, tuz ve şekeri ekleyin.
  • 2 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alınca kuru nane, yenibahar, tarçın, karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. İç harcı yapraklara sarıp tencereye dizin. 2 su bardağı ılık su ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Karadeniz usulü karalahana sarması tarifini de deneyin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!