ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ENGİNARLI İÇ BAKLA

Enginarlı İç Bakla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı İç Bakla Tarifi İçin malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 kg taze iç bakla
  • 1 rendelenmiş soğan
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 demet dereotu
  • 4 taze soğan
  • 1 limon
  • Yarım litre su
  • Tuz

Enginarlı İç Bakla Nasıl Yapılır?

  • Üç kaşık zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları ekleyin.
  • Şeker, un, tuz, limon suyu ve soğuk suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.
  • Baklaları ayrı bir tencerede haşlayıp kabuklarını çıkarın. Zeytinyağında soteleyin. Üzerine ince doğranmış taze soğan ve dereotu ekleyip karıştırın.
  • Enginarların göbeğine doldurun. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Farklı tatlar denemek için, zeytinyağlı taze bakla ve zeytinyağlı enginar tarifine göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!