ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ENGİNARLI İÇ BAKLA

Enginarlı İç Bakla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı İç Bakla Tarifi İçin malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 kg taze iç bakla
  • 1 rendelenmiş soğan
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 demet dereotu
  • 4 taze soğan
  • 1 limon
  • Yarım litre su
  • Tuz

Enginarlı İç Bakla Nasıl Yapılır?

  • Üç kaşık zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları ekleyin.
  • Şeker, un, tuz, limon suyu ve soğuk suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.
  • Baklaları ayrı bir tencerede haşlayıp kabuklarını çıkarın. Zeytinyağında soteleyin. Üzerine ince doğranmış taze soğan ve dereotu ekleyip karıştırın.
  • Enginarların göbeğine doldurun. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Farklı tatlar denemek için, zeytinyağlı taze bakla ve zeytinyağlı enginar tarifine göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.