Enginarlı İç Bakla

Enginarlı İç Bakla
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginarlı İç Bakla için

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 kg taze iç bakla
  • 1 rendelenmiş soğan
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 demet dereotu
  • 4 taze soğan
  • 1 limon
  • Yarım litre su
  • Tuz
Enginarlı İç Bakla

Nasıl Yapılır

  1. Üç kaşık zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları ekleyin.
  2. Şeker, un, tuz, limon suyu ve soğuk suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.
  3. Baklaları ayrı bir tencerede haşlayıp kabuklarını çıkarın. Zeytinyağında soteleyin. Üzerine ince doğranmış taze soğan ve dereotu ekleyip karıştırın.
  4. Enginarların göbeğine doldurun. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Farklı tatlar denemek için, zeytinyağlı taze bakla ve zeytinyağlı enginar tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo