ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLİ SEBZE KAVURMASI

> ZEYTİNYAĞLİ SEBZE KAVURMASI
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağli sebze kavurması tarifi için malzemeler
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 250 gr kabuklu dilim patates 2 salçalık kırmızıbiber 2 kabak 2 patlıcan 6 dolmalık küçük kırmızıbiber 6 dolmalık küçük sarı biber 2 kırmızı soğan 12 arpacık soğan 8-10 diş sarımsak 2 çorba kaşığı kapari Tuz
  • karabiber
Zeytinyağli sebze kavurması Nasıl Yapılır

Biberler, patlıcan ve kabakları bol suyla yıkayıp süzün. Salçalık kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin. Enine dilimleyip biber halkaları elde edin. Kabakları uzunlamasına dörde kesip tekrar enine ikiye kesin. Soğanların kabuğunu soyun. Kırmızı soğanı elma dilimi şeklinde dilimleyin.

Zeytinyağını büyük ve derin bir tavaya alın. Kabuklu sarımsakları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Patatesleri, kırmızı soğan dilimleri ve arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Biberler, kabak ve patlıcanı ilave edin. Kısık ateşte sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Pişirme işlemine sebzeler karamelize olana kadar devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaparileri ekleyip tavayı ocaktan alın. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak veya ılık servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.