Zeytinyağli Sebze Kavurması

Zeytinyağli Sebze Kavurması
30 Aralık 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zeytinyağli Sebze Kavurması için

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 250 gr kabuklu dilim patates
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 6 dolmalık küçük kırmızıbiber
  • 6 dolmalık küçük sarı biber
  • 2 kırmızı soğan
  • 12 arpacık soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • Tuz
  • karabiber
Zeytinyağli Sebze Kavurması

Nasıl Yapılır

  1. Biberler, patlıcan ve kabakları bol suyla yıkayıp süzün. Salçalık kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin.
  2. Enine dilimleyip biber halkaları elde edin. Kabakları uzunlamasına dörde kesip tekrar enine ikiye kesin. Soğanların kabuğunu soyun. Kırmızı soğanı elma dilimi şeklinde dilimleyin.
  3. Zeytinyağını büyük ve derin bir tavaya alın. Kabuklu sarımsakları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Patatesleri, kırmızı soğan dilimleri ve arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Biberler, kabak ve patlıcanı ilave edin. Kısık ateşte sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Pişirme işlemine sebzeler karamelize olana kadar devam edin.
  5. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaparileri ekleyip tavayı ocaktan alın. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için sebzeli tariflere göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo