ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ ZERDEÇALLI ENGİNAR

Zerdeçallı Enginar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerdeçallı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dondurulmuş enginar
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kasesi iç bakla
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 tatlı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım limonun suyu
  • 1 havuç

Zerdeçallı Enginar Nasıl Yapılır?

  • İç baklaları bir gün öncesinden suda bekletip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Geniş bir tencerenin dibine kıyılmış soğanları yayın.
  • Üzerine sırasıyla önce baklaları, çok ince dilimlenmiş (sebze soyacağı ile soyabilirsiniz) sonra da doğranmış enginarları serpin.
  • Enginarların üzerine limon suyunu ekleyin. Zeytinyağı, tuz, şeker ve zerdeçalı küçük bir kapta karıştırdıktan sonra bu karışımı tencereye ilave edin.
  • Sıcak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!