ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ TEREYAĞI SOSLU SEBZE IZGARA

Tereyağı Soslu Sebze Izgara

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tereyağı Soslu Sebze Izgara Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 soğan
  • 4 mini patlıcan
  • 4 mini kabak
  • 2 mısır
  • 2 domates
  • 200 gr mantar
  • 8 kuşkonmaz
  • 1 baş sarımsak

Sosu için

  • 100 gr tereyağı
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Tereyağı Soslu Sebze Izgara Nasıl Yapılır?

  • Sos için, oda ısısında yumuşatılmış tereyağını, yağsız tavada az kavurduğunuz dolmalık fıstıkları, limon suyu, sarımsakları, baharatları ve tuzu blender kabına alıp pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Sebzeleri istediğiniz ölçülerde kesip ısınmış ızgaraya alın. Üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız sosu sürün.
  • Kızarıncaya kadar pişirip servis tabağına alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.