ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ ŞALGAM BASTI

Şalgam Bastı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şalgam Bastı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr şalgam
  • 250 gr yağlı koyun eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 limonun suyu

Şalgam Bastı Nasıl Yapılır?

  • Şalgamların kabuğunu soyup iri parçalar şeklinde doğrayın. Eti de aynı şekilde kesip tencereye alın.
  • Tereyağını ekleyip kendi suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte kavurun. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip pişirmeye devam edin.
  • İri parçalar şekline doğradığınız şalgamı ekleyin. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Su, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
  • Şalgam ve et yumuşadığında tencereyi ocaktan alın. Yemeğin üzerine limon suyunu gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!