ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PIRASA KALYE

Pırasa Kalye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasa Kalye Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 1 kg pırasa
  • 100 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 limonun suyu
  • 4 su bardağı et suyu

Pırasa Kalye Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları temizleyip 4-5 santim uzunluğunda kesin. Eti tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • Tereyağını ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Pırasayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Sıcak et suyu, limon suyu ve pirinci ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte et ve pırasa yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!