Pırasa Kalye

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Pırasa Kalye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasa Kalye için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 1 kg pırasa
  • 100 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 limonun suyu
  • 4 su bardağı et suyu
Pırasa Kalye

Nasıl Yapılır

  1. Pırasaları temizleyip 4-5 santim uzunluğunda kesin. Eti tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  2. Tereyağını ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Pırasayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Sıcak et suyu, limon suyu ve pirinci ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte et ve pırasa yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo