ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PIRASA ÇULLAMASI

Pırasa Çullaması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pırasa Çullaması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2 soğan
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 sivribiber
  • 1 çorba kaşığı küp doğranmış
  • sarı dolmalık biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Pırasa Çullaması Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı etleri zar şeklinde doğrayın. Sivri biberi temizleyip doğrayın. Pırasaları temizleyip 2-3 cm eninde verev parçalara kesin.
  • Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su, 1 kaşık limon suyu ve tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp iyice süzün.
  • Un, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yumurtaları bir kapta hafif çırpın. Pırasaları önce una sonra yumurtaya bulayın.
  • Kızartma yağını tavada kızdırıp pırasaları altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Pırasaları yayvan bir tencereye dizin.
  • Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Et, sivribiber, sarı dolmalık biber ve salçayı ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  • 1 kahve fincanı sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Etli harcı pırasaların üzerine döküp 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Tavuk eti ve hindi ciğeri ile hazırlanan Girit usulü çullama tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:45

Bu yemek kırşehirin güzel yemeklerinden birtanesi. o yörede yemiştim. tarif işime çok yaradı


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!