ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PEYNİRLİ ISPANAK KÖFTESİ

Peynirli Ispanak Köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Ispanak Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 150 gr beyaz peynir
  • 40 gr tereyağı
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Pul biber

Peynirli Ispanak Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları temizleyip bol suyla yıkayın ve süzün. Ispanakları doğrayıp tavaya alın.
  • 15 gr tereyağı ekleyip kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Bir tutam tuz serpip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Ekmek içini yumuşayana kadar sütte bekletip elinizle sıkarak ufalayın. Ekmek içi, galeta unu, kaşarpeyniri ve yumurtaları çukur bir kapta karıştırın.
  • Ispanaklı harcı ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız köfte harcından limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve orta kısımlarını çukurlaştırın.
  • Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Beyaz peyniri yuvarlak dilimlere kesip köftelerin çukur yerlerine yerleştirin.
  • Kalan tereyağını tavada eritip ıspanak köftelerinin üzerlerine gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Pul biber serpip sıcak veya ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!