ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ PATLICANLI MENEMEN

Patlıcanlı menemen

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı menemen tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • 4 yumurta

Üzeri için

  • Taze fesleğen

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Patlıcanlı menemen Nasıl Yapılır

Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça, küp doğradığınız domates ve kızarttığınız patlıcanları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Yumurtaları kırın ve kapağı kapalı olarak 3-4 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız taze fesleğen ve rondodan geçirdiğiniz ekmek içini ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.