ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PASTIRMALI TAZE FASULYE DEMETİ

Pastırmalı Taze Fasulye Demeti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı Taze Fasulye Demeti Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr taze fasulye
  • 6 dilim pastırma (yağsız ve çemensiz)
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Pastırmalı Taze Fasulye Demeti Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra uzunlamasına ikiye bölün ve karbonat eklediğiniz suda hafifçe haşlayın.
  • Derin bir kapta zeytinyağı ve ince kıyılmış sarımsakları karıştırıp ilave edin. Üzerine hafif haşladığınız taze fasulyeleri ekleyip soteleyin.
  • Ocaktan almaya yakın taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Taze fasulyeleri 6 demete ayırın. Her demeti pastırma ile bağlayın.
  • Hafif yağladığınız fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika kızartın ve sıcak servis yapın.

Nefis zeytinyağlı taze fasulye tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!