Pastırmalı Taze Fasulye Demeti

Pastırmalı Taze Fasulye Demeti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pastırmalı Taze Fasulye Demeti için

Malzemeler

  • 300 gr taze fasulye
  • 6 dilim pastırma (yağsız ve çemensiz)
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı karbonat
Pastırmalı Taze Fasulye Demeti

Nasıl Yapılır

  1. Taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra uzunlamasına ikiye bölün ve karbonat eklediğiniz suda hafifçe haşlayın.
  2. Derin bir kapta zeytinyağı ve ince kıyılmış sarımsakları karıştırıp ilave edin. Üzerine hafif haşladığınız taze fasulyeleri ekleyip soteleyin.
  3. Ocaktan almaya yakın taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Taze fasulyeleri 6 demete ayırın. Her demeti pastırma ile bağlayın.
  4. Hafif yağladığınız fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika kızartın ve sıcak servis yapın.

Nefis zeytinyağlı taze fasulye tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo