ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ PASTIRMALI TAZE FASULYE DEMETİ

Pastırmalı Taze Fasulye Demeti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı Taze Fasulye Demeti Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr taze fasulye
  • 6 dilim pastırma (yağsız ve çemensiz)
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Pastırmalı Taze Fasulye Demeti Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra uzunlamasına ikiye bölün ve karbonat eklediğiniz suda hafifçe haşlayın.
  • Derin bir kapta zeytinyağı ve ince kıyılmış sarımsakları karıştırıp ilave edin. Üzerine hafif haşladığınız taze fasulyeleri ekleyip soteleyin.
  • Ocaktan almaya yakın taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Taze fasulyeleri 6 demete ayırın. Her demeti pastırma ile bağlayın.
  • Hafif yağladığınız fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika kızartın ve sıcak servis yapın.

Nefis zeytinyağlı taze fasulye tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.