Pastırmalı Taze Fasulye Demeti

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Pastırmalı Taze Fasulye Demeti Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr taze fasulye
- 6 dilim pastırma (yağsız ve çemensiz)
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 dal taze kekik
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı karbonat
Pastırmalı Taze Fasulye Demeti Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra uzunlamasına ikiye bölün ve karbonat eklediğiniz suda hafifçe haşlayın.
- Derin bir kapta zeytinyağı ve ince kıyılmış sarımsakları karıştırıp ilave edin. Üzerine hafif haşladığınız taze fasulyeleri ekleyip soteleyin.
- Ocaktan almaya yakın taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Taze fasulyeleri 6 demete ayırın. Her demeti pastırma ile bağlayın.
- Hafif yağladığınız fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika kızartın ve sıcak servis yapın.
Nefis zeytinyağlı taze fasulye tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Dergide bu ay neler var?