Kıymalı Taze Fasulye

19 Şubat 2024 tarihinde güncellendi.
Kıymalı Taze Fasulye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kıymalı Taze Fasulye için

Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 150 gr tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 250 gr kıyma
  • Tuz
  • 2 orta boy domates
  • 2 su bardağı et suyu
Kıymalı Taze Fasulye

Nasıl Yapılır

  1. Fasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını temizleyin. Tereyağını kısık ateşte eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kıymayı ilave edin ve kavurun. Küp doğranmış domatesi ve tuzu kavurduğunuz kıymaya ekleyin. Başka bir tencerede et suyunu kaynatın.
  3. Fasulyeleri tencerenin tabanına dizin. Üzerine domatesli kıymalı harcı dökün. Son olarak kaynattığınız et suyunu ilave ederek kısık ateşte 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo