ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ KIYMALI TAZE FASULYE

Kıymalı Taze Fasulye

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 150 gr tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 250 gr kıyma
  • Tuz
  • 2 orta boy domates
  • 2 su bardağı et suyu

Kıymalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını temizleyin. Tereyağını kısık ateşte eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kıymayı ilave edin ve kavurun. Küp doğranmış domatesi ve tuzu kavurduğunuz kıymaya ekleyin. Başka bir tencerede et suyunu kaynatın.
  • Fasulyeleri tencerenin tabanına dizin. Üzerine domatesli kıymalı harcı dökün. Son olarak kaynattığınız et suyunu ilave ederek kısık ateşte 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!