ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ KAPARİLİ VE MANTARLI KIŞ YEMEĞİ

Kaparili Ve Mantarlı Kış Yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaparili Ve Mantarlı Kış Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 defne yaprağı
  • 200 gr kültür mantarı
  • 1 su bardağı kapari
  • 10~12 arpacık soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3~4 yaprak kurutulmuş domates
  • 3 büyük boy domates
  • 1 kase ıspanak kökü

Kaparili Ve Mantarlı Kış Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Mantarların sadece sap kısımlarını kesip nemli bir bezle silin. Ispanak köklerini yıkayıp süzün.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp arpacık soğanlarını kavurun. Küp doğranmış domatesi, doğranmış kurutulmuş domatesi ve salçayı ekleyin.
  • Kavurmaya devam edin. Ispanak köklerini, mantarı, defne yapraklarını ve kapariyi ilave edin. Bir bardak sıcak suyu ekleyin.
  • Orta ateşte, 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.