ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ HAVUÇLU İNCİK

Havuçlu incik

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu incik tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • Yarım kg kuzu incik
  • 1 orta boy soğan
  • 3 iri havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 defne yaprağı

Havuçlu incik Nasıl Yapılır

Kuzu inciği düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Etler ılındıktan sonra iri parçalara ayırın. diğer yanda yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Temizleyip iri doğradığınız havuçları soğanların üzerine ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Arpa şehriye, tuz ve defne yapraklarını ilave edin. Etleri haşladığınız sudan üzerini geçecek kadar tencereye ekleyin. Etleri ekleyip karıştırın. Arpa şehriye pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.