ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ HAVUÇLU İNCİK

Havuçlu İncik

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu İncik Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • Yarım kg kuzu incik
  • 1 orta boy soğan
  • 3 iri havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 defne yaprağı

Havuçlu İncik Nasıl Yapılır?

  • Kuzu inciği düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Etler ılındıktan sonra iri parçalara ayırın.
  • Diğer yanda yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Temizleyip iri doğradığınız havuçları soğanların üzerine ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
  • Arpa şehriye, tuz ve defne yapraklarını ilave edin. Etleri haşladığınız sudan üzerini geçecek kadar tencereye ekleyin. Etleri ekleyip karıştırın.
  • Arpa şehriye pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzetine doyamayacağınız kuzu incik tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.