Havuçlu İncik

Havuçlu İncik
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Havuçlu İncik için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • Yarım kg kuzu incik
  • 1 orta boy soğan
  • 3 iri havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 defne yaprağı
Havuçlu İncik

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu inciği düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Etler ılındıktan sonra iri parçalara ayırın.
  2. Diğer yanda yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Temizleyip iri doğradığınız havuçları soğanların üzerine ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
  4. Arpa şehriye, tuz ve defne yapraklarını ilave edin. Etleri haşladığınız sudan üzerini geçecek kadar tencereye ekleyin. Etleri ekleyip karıştırın.
  5. Arpa şehriye pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzetine doyamayacağınız kuzu incik tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo