Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15798 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1461 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7492 Tarif
Salata ve Meze
1564 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10728 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Patatesli Poğaça
Çikolatalı Milföy Bohçaları
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Ekşili Pırasa
Ekşili Pırasa
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
3 Malzemeli Ev Yapımı Çikolata Dilimleri
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi
1 Kişilik Krep Tarifi
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
Hazır Yufkadan Kıymalı Gül Böreği Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Bazlamanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Milföyle Yapılan 10 Tatlı Tarifi
Ekşili Pırasa için
Malzemeler
1 kg pırasa
4 soğan
4 domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Çeyrek demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
Ekşili Pırasa
Nasıl Yapılır
Pırasaları iyice yıkayın. Dış kabuklarını soyun. Baş kısımlarını kesip 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın.
Her parçayı ince kıyın. Bir tencerede kaynar suya atıp 15 dakika haşlayın.
Soğanları halka doğrayın. Başka bir tencereye alın. Yarım su bardağı zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun.
Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri, salça ve tuzu ilave edip karıştırın.
Haşlanmış pırasaları tencereye ekleyin. Bir çay bardağı su ilave edip 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Ocaktan alınca üzerine limon suyu dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Vejetaryen Yemekleri
Sebze Tarifleri
Vegan Yemek Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
75 Dakika
Kış Türlüsü Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
90 Dakika
Borani Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
60 Dakika
Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
50 Dakika
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
40 Dakika
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
50 Dakika
Yer Elması Yemeği Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.