ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ EKŞİLİ ISPANAK

Ekşili Ispanak

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşili Ispanak Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 kg ıspanak
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ekşili Ispanak Nasıl Yapılır?

  • Nohudu bir gece suda bekletin. Ertesi gün bekletme suyunu süzüp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumaşayıncaya kadar pişirin.
  • Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Ispanakları temizleyip yıkayın.
  • Yaprak kısımlarını iri doğrayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğan ve ıspanakları köklerini ekleyip kavurun.
  • Salça ve doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve mercimekleri ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırıp 10 dakika pişirin.
  • Pişince limon suyunu ekleyip karıştırın ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!