ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ ÇOBAN KEBABI

Çoban Kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çoban Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 20-25 arpacık soğan
  • 3 domates
  • 8-10 diş sarımsak
  • 4-5 dal dereotu
  • 3 patates
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Çoban Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı etleri tencereye alıp suyunu salıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun.
  • Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Patatesleri soyun. Tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayıp su dolu bir kapta bekletin.
  • Etler suyunu salınca yağ, sarımsak ve arpacık soğanları ilave edin. Etler suyunu çekinceye kadar pişirip domatesi ekleyin.
  • Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. 
  • Patatesleri ete ilave edip üzerine 2 bardak su ekleyin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Çoban kebabını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kıyılmış dereotu serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Nefis patlıcan kebabı tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!