Çoban Kebabı

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Çoban Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çoban Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kg küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 20-25 arpacık soğan
  • 3 domates
  • 8-10 diş sarımsak
  • 4-5 dal dereotu
  • 3 patates
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Çoban Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı etleri tencereye alıp suyunu salıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun.
  2. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Patatesleri soyun. Tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayıp su dolu bir kapta bekletin.
  3. Etler suyunu salınca yağ, sarımsak ve arpacık soğanları ilave edin. Etler suyunu çekinceye kadar pişirip domatesi ekleyin.
  4. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. 
  5. Patatesleri ete ilave edip üzerine 2 bardak su ekleyin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Çoban kebabını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kıyılmış dereotu serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Nefis patlıcan kebabı tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo