ÇOBAN KEBABI

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çoban kebabı tarifi için malzemeler
  • 1 kg küçük doğranmış kuzu kuşbaşı 3 çorba kaşığı sıvıyağ 20-25 arpacık soğan 3 domates 8-10 diş sarımsak 4-5 dal dereotu 3 patates 2 su bardağı su Tuz
  • karabiber
Çoban kebabı hazırlanışı

Kuşbaşı etleri tencereye alıp suyunu salıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Patatesleri soyun. Tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayıp su dolu bir kapta bekletin.

 Etler suyunu salınca yağ, sarımsak ve arpacık soğanları ilave edin. Etler suyunu çekinceye kadar pişirip domatesi ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. 

Patatesleri ete ilave edip üzerine 2 bardak su ekleyin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Çoban kebabını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kıyılmış dereotu serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!